Handikappad bullmamma

Jag älskar verkligen det här huset, och att bo i det. Det har charm och en själ som nya hus inte riktigt kan ha, hur hemtrevliga,  fina och tjusiga de än må vara. Men det saknas något väsentligt för närvarande. Jag har ingen fungerande ugn. När jag klev över tröskeln i mars fanns det faktiskt en ugn som fungerade alldeles utmärkt. Problemet var bara att det endast var två av plattorna på spisen som gick att använda, och det tyckte jag var för lite. Därför satte vi in en annan, som råkade typ explodera en kväll när jag lagade mat. Hmm… En annan inhandlades på Blocket, och det är alltså den som inte har en fungerande ugn (vilket vi inte visste när vi köpte den).

Ok, tänker ni kanske, big deal. För andra kanske det inte vore en katastrof, och visst – det vore värre om jag inte hade en fungerande tvättmaskin. Men nu är det så att jag råkar vara väldigt mycket bullmamma. Jag äääälskar att baka och laga mat. Plattorna på spisen fungerar tack och lov, så jag kan laga mat i alla fall. Men mat man lagar i ugnen är en omöjlighet, och givetvis kan jag inte sluta tänka på lasagne, tacopaj, potatisgratäng… Och så var det det här med bullar då. Jag älskar att baka (och äta) bullar. Och kärleksmums, hur gott är inte det? Och muffins? Och sockerkaka? Och… Ja, ni fattar.

En Mia utan ugn är som en sommardag utan sol, som Batman utan Robin, som Darth Vader utan lasersvärd… Inte komplett på något vis. Det är tur att ugn ligger högt upp på prioriteringslistan när det gäller vad som ska fixas här. När den väl kommit in i köket ska jag fira med att baka en hel dag :)

2 Responses to “Handikappad bullmamma”

  1. snufslan skriver:

    Ja jag ska äta den med andakt :) Kram

  2. Della skriver:

    heheee…lyllo dig som får potatisgratäng i morrn då ;)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu