Service minded?

Efter en lång dag på vägarna med bil och släp var vi äntligen på väg hem från Malmö. Då vi varit iväg hela dagen började vi känna oss lite hungriga på hemvägen. Vi stannade till vid ett gatukök utanför Höör, men dessvärre hade de stängt (tror vi – luckan var stängd och de fyra personerna innanför ignorerade oss). Hmm… Visst fanns det en ”Statoilgrillen” i Höör? Bäst att skynda sig tillbaka dit, tänkte vi och svängde raskt ut på vägen igen. Efter ett par minuter kom vi fram.  Jippie, det stod ”öppet till 21:30″ på en skylt! Klockan var nu 21:20 så det var ju bra tajming! Vi steg ur bilen och gick fram till luckan. Där stod det ”sista beställningen tas emot kl 21:20″ på en lapp. Tur igen, tänkte vi och sa hej till tjejen bakom disken. Vad vi inte räknat med var att visaren på klockan nu flyttat sig någon millimeter sedan vi parkerat bilen, så nu var faktiskt klockan 21:21. ”Jag har stängt av den här nu (pekar mot grillen) och det var ändå inga korvar kvar”, blev det fantastiskt härliga bemötande vi fick. Vi fick alltså inte beställa, eftersom vi kom en minut för sent (men 9 minuter innan de stängde).

Jag kan inte låta bli att undra lite över hur man kan påstå att det är öppet till 21:30 när man inte kan beställa mat fram tills dess. Jag menar, det spelar ju ingen roll hur länge luckan är upplåst om de vägrar servera folk. Det skulle lika gärna kunnat stå ”öppet till 23:00″ eller 22:30 eller 03:00, den tiden var ju ändå inte relevant för att tala om hur länge man var välkommen att handla i deras gatukök. Är det något specifikt för gatuköksanställda i Höör att man inte är service minded? (det vill jag verkligen inte tro, Höör har säkert många trevliga korvgubbar med…) Eller hade vi bara maximal otur? Tack och lov var Preem mittemot öppet (och man fick dessutom handla!!!), och där inhandlades en spännande räkmacka som lär ge halsbränna halva natten…

Jag undrar vad folk skulle säga om alla serviceyrken skulle börja tillämpa Höörmodellen. Istället för att kunna handla mjölk i en ICA-butik som har öppet till 21, portas du redan en kvart innan stängningsdags (hur många gånger har man inte rusat in i en mataffär två minuter innan de stänger, för att handla något mer eller mindre livsnödvändigt? Men no more, om vi gör som i Höör…) Föräldrar kan glömma att lämna sina barn 6:30 på förskolan även om det står att förskolan öppnar så dags och personalen är på plats. Nej det är skillnad på öppettid och möjlig tid att få hjälp, according to Höör. Och trodde du att du haft tur att få sista tiden på vårdcentralen? Oh nej, det kanske står att du har läkartid 16:45, men läkaren tar inte emot så nära stängningsdags. Han har gått på kurs i Höör och lärt sig hur det ska vara! Ja, ni fattar… Världen skulle bli helt galen om alla betedde sig som gatukökstjejerna i Höör….

(eventuella trevliga, kundinriktade och service minded gatuköksanställda i Höör behöver inte ta åt sig)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu