Ljuvligt…

Jag hade förmånen att befinna mig i Jönköping igår kväll, för en upplevelse som går utöver det mesta. Sångaren, artisten, geniet Dan Reed hade spelning i lobbyn på ett hotell och som vanligt när den mannen gör något går det rakt in i hjärtat. Min relation till Dan Reeds musik inleddes i början på 90-talet, då min storasyster blev ihop med en kille som tillsammans med sin bror var hängivna Dan Reed Networkfantaster. Jag och systern lånade lite CD-skivor, och blev ögonblickligen förälskade i musiken. Jag tror det var 1993 som DRN skulle spela på någon festival i Karlskrona (eller möjligen Karlshamn), men jag och systern kom tyvärr inte iväg på den spelningen, vilket grämde oss oerhört. Bandet upplöstes och man hörde inte så mycket mer om vare sig Dan Reed eller hans nätverk. Givetvis gick stereon varm hemma titt som tätt, och DRN blev på sätt och vis soundtracket till min ungdom och tidiga vuxenår.

Av en händelse såg jag en liten, liten annons i någon kvällstidning i början på förra året. Det stod att Dan Reed skulle göra en spelning i Helsingborg. När jag undersökte saken närmare visade det sig att han även skulle spela i Halmstad. Systern och svågern informerades, och vi köpte biljetter till denna högtidsstund. Spelningen den kvällen kvalar lätt in på topp tio-listan över stora händelser i mitt liv. Det var vackert, magiskt, ja näst intill overkligt. Liveplatta inhandlades, och kommande albumet förhandsbokades.

Igår var det dags igen. Dan Reed gjorde återigen en spelning som var vacker och fantastisk. Hans scennärvaro, glädje och kärlek till musiken samt känsla i minsta lilla ackord eller ton gjorde även gårdagens spelning oförglömlig. Precis som i Halmstad hade jag turen att sitta på bästa plats, och serverades både nya och gamla favoriter. Efteråt fick jag chansen att byta ett par ord med honom, och jag slogs än en gång av hur fantastiskt det är att en musiker som är så begåvad, kreativ och stor samtidigt kan vara så ödmjuk och trevlig. Jag tackade för spelningen på hans Facebooksida tidigare idag, och fick förutom ett svar i hans logg även ett personligt meddelande i min inbox av honom. Det är stort!!!!

Ni som inte har en aning om vem Dan Reed är eller hur hans musik låter, har mycket att se fram emot! Passa på att googla fram lite sköna låtar (eller låna av mig!!! Jag har typ allt…) och lyssna in er på. I oktober och november kommer han nämligen tillbaka och får höstrusket att försvinna bort en stund. Och tro mig – det vill man INTE missa!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu