Inför den stora dagen…

Jag är förmodligen världens lyckligaste kvinna för närvarande – mannen i mitt liv har friat till mig och därför ska vi alltså gifta oss framöver (förmodligen till sommaren) :D Jag kunde inte låta bli att köpa en sådan där bröllopstidning häromdagen när vi var och handlade, allt för att komma i rätt stämning. Den innehåller allt från klänningstips till kostråd…  Man fick en planeringsguide på köpet dessutom, och efter att ha tittat i den så inser jag att vi ligger ljusår efter i planeringen. Det är tydligen inte möjligt att gifta sig om man inte börjat styra upp det hela minst 18 månader i förväg, visade det sig. Några mer eller mindre livsnödvändiga punkter på checklistan i guiden är:

*boka eventuell bröllopskoordinator  *boka transport  *köp in mappar och pärmar där ni kan samla allt som rör bröllopet   *bestäm temat för festen  *skriv körschema för dagen  *lämna in förlovningsringarna för putsning… osv i all oändlighet. Vissa saker (t ex att man ska skicka in ansökan om hindersprövning samt boka vigsel- och festlokal) känns ganska så relevanta i sammanhanget, men en hel del av punkterna måste jag säga känns mer som att de är till för att skapa någon form av hysteri. Eller är det jag som är för avslappnad i min inställning? Jag tycker någonstans att det viktigaste är att jag och M älskar varandra och har bestämt oss för att vilja gifta oss. DET är väl det stora, sedan spelar det inte riktigt lika stor roll vilken musik som spelas medan vi dricker kaffet eller hur väl servetterna matchar tårtan… Nog för att det ska bli jättekul att planera och fundera ut precis hur vi vill ha det, men ibland när man läser sådana här tidningar känns det som att det är själva bröllopet som är den stora händelsen, inte det faktum att två människor älskar varandra tillräckligt mycket för att bekräfta det för hela världen.

Nu har vi redan en plan för den stora dagen, en ytterst hemlig och rolig plan… Och visst kommer det att krävas en hel del planering innan vi är där… Men jag betvivlar att jag kommer att förvandlas till en bridezilla som enbart kommer att leva för bröllopet i några månaders tid. Nej, mitt ibland allt planerande, klädprovande och funderande pågår ju ändå det verkliga livet tillsammans med M och de fina barnen, och det vill jag inte missa en sekund av. Inte ens till förmån för funderingar kring huruvida liljor går att matcha med rosor eller tankar kring hur man placerar mosterns nya mans kusins faster på festen… ;)

One Response to “Inför den stora dagen…”

  1. Della skriver:

    Sååå underbart, vi hade en såååå enkel men en sådan vacker och ett underbart bröllop, så det blir vad ni och andra gör den till. <3 Har man bara sina nära och kära närvarande och allas stöd så blir de det mest perfecta någonsin för er. Hur det än blir för färg kombo eller musik eller plats… så gifta blir ni oavsett tårta å färg å väder ;)
    Lycklig jag är för er! =) <3

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu