Uppdatering :)

Det har hänt så mycket sedan jag var inne här senast, så jag vet knappt vart jag ska börja… Sist hade jag ju lite funderingar kring drömklänningen som jag hittat sådär i all hast på lunchrasten. Jag återvände på lördagen tillsammans med fantastiska väninnan M, som jag vet alltid är ärlig och säger vad hon tycker. Medan jag väntade på henne passade jag på att besöka de andra båda bröllopsbutikerna inne i stan för att kolla utbudet av klänningar där. Den ena butiken innehöll visserligen vackra och prisvärda klänningar, men jag kände mig totalt ignorerad av samtliga säljare. Till deras försvar kan nämnas att det var en hel del kunder i butiken, men jag tycker nog att man i alla fall kan få ett ”hej” av någon av de tre – fyra säljare som jag fick ögonkontakt med (och log mot), eller är jag känslig? Jag vandrade vidare till nästa butik, där jag visserligen fick ett ”hej” men ungefär där stannade serviceandan. ”Om du skulle behöva någon hjälp får du väl säga till…” blev den halvhjärtade kommentaren när jag började fråga lite om klänningarna (varpå säljaren vände på klacken och började plocka lite med klänningarna). ”Om du skulle behöva någon hjälp”??? Klart som 17 att man vill ha hjälp när man letar brudklänning! Nej, jag bestämde mig rätt snabbt för att återvända till den allra första butiken, den där jag hittat drömklänningen…

Väninnan M anslöt, och jag provade tre olika klänningar. Det var fortfarande så att den där första, silverbroderade klänningsdrömmen kändes helt rätt, så jag betalade helt enkelt handpenning på den. Jag menar, har man hittat Klänningen med stort K så lär man ångra sig om man inte slår till… :)

I tisdags passade vi på att förlova oss, några dagar tidigare än planerat. Älsklingen hade hämtat ut ringarna på väg hem från jobbet, och vi tyckte båda två att vi lika gärna kunde slå till där på kvällen. Min ring passade perfekt, men M:s ring var på tok för liten, den gick inte ens att få på helt. Typiskt! Dagen efter fick vi bege oss till guldsmedsaffären, där de konstaterade att ringen var hela fem storlekar för liten (kvartsstorlekar, antar jag). Tack och lov lyckades de göra den större, vilket varken de i affären eller vi varit säkra på skulle gå. Så nu kan vi glänsa i våra vackra, matchande titanringar!

I fredags var jag lite ”gräsänka” då M var iväg i Skåne med jobbet. Fina väninnan J (vars andra hälft är kollega med min M och därmed också var på jobbresa), och jag gick på bio och såg ”Hur många lingon finns det i världen”, en väldigt varm film som berörde.  Sedan fortsatte vi hem till J och drack lite vin, pratade och skrattade… Dagen efter shoppade jag lite i stan innan det var dags att plocka upp M.

Senare på lördagen skulle jag och M ut och äta för att fira vår förlovning. Vi testade ”Hemma hos oss”, en helt underbar och ljuvlig liten kvarterskrog på söder. Där kunde man beställa tapas i svensk tappning, jag beställde jättegod potatis, bröd, oxfilé samt minikroppkakor. Allt smakade fantastiskt gott! Jag kan varmt rekommendera detta härliga ställe! Sedan åkte vi hem och slöade lite framför en rolig film (”The Switch”, kan också rekommenderas!).

Igår besökte vi IKEA och köpte lite småsaker till hemmet, bl a vackra lakan med rosor på… Sedan åkte vi hem och satte igång med projektet att börja möblera om åt barnen på ovanvåningen. Lite kaffe i solskenet hann vi också med. Ljuvligt!

Sådär… Det var väl ungefär det jag hunnit med sedan sist :D

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu