Glamourfredag!

Helt plötsligt fick jag en stund över för mig själv, som jag inte riktigt vet hur jag ska fylla… När hände det senast? Jag hade planerat att verkligen utnyttja min sovmorgon idag, eftersom vi ska upp okristligt tidigt imorgon och bege oss till det fantastiska Ullared. Men äldsta sonen (som trodde att jag var på jobbet) ringde och väckte mig för att tala om att han försovit sig, och därmed missat skolbussen. Vi konstaterade att det var helt rätt dag i veckan att försova sig på, och eftersom skolan inte börjar förrän 08:30 så hann han t.o.m. äta frukost innan vi åkte. När jag väl kom hem igen kändes det lite fånigt att gå och lägga sig igen, så det blev till att starta datorn och fejsbucka lite medan kaffet bryggdes. Så nu sitter jag här och har lite tid över… Härligt!

Eftersom det är fredag måste jag börja tänka på dagens klädsel på jobbet. För ett par år sedan införde jag ”glamourfredag”, vilket innebär att jag försöker anstränga mig en gnutta extra för att vara fin på fredagar. Det hela började med att ett barn i förskolan använde min tröjärm som näsduk (en helt ljuvlig liten unge förvisso, men ändå…) som om det vore det mest naturliga i världen att dra av snoret på frökens tröja. Då började jag fundera på hur jag egentligen klädde mig, det var lite oroväckande att jag t.o.m. blev förväxlad med hushållspappersrullen… Jag insåg ganska snart att man inte ser så spännande ut i slitna jeans och svart, tråkig topp, vilket var ungefär vad jag brukade ha på mig på jobbet. Och så började jag fundera på varför jag egentligen alltid behövde se så trist ut på jobbet. För jag är faktiskt rätt fåfäng i det ”civila”. Jag bestämde mig för att i alla fall anstränga mig lite EN gång i veckan, och så föddes tanken om ”glamourfredag”. Jag har bara fuskat två vånger (vad jag vet) sedan dess, ena gången var jag sjuk och borde varit hemma istället för på jobbet, och då orkade jag inte ”glamourisera” mig, och andra gången var för två veckor sedan när jag flyttstädade halva fredagen, och sedan ändå skulle vara ute på fritids hela eftermiddagen. Annars har jag hållt hårt på fredagsglamouren, även om det inte alltid inneburit glitter och superglamour. Men kjol/klänning och lite extra omsorg om det yttre i alla fall… Jag vet att det är fånigt, men jag tycker att det är kul :D (och som en kollega sa, efter att jag berättat om hur jag och M träffades: ”Jaha där ser du, det lönar sig att trippa runt i kjol och stövlar på jobbet ibland”)

Så nu är det kanske dags att stänga ner datorn och bege sig bortåt garderoben, för precis som de flesta kvinnor så har jag väldigt mycket kläder men ändå inget att ha på mig. Det gäller att hinna vräka ur allt och se om det kanske finns något längst ner som kan passa…

TREVLIG GLAMOURFREDAG PÅ ER ALLIHOP!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu