Uppdateringsdags…

Så här länge får det inte gå mellan bloggtillfällena!!! Men jag skyller på att det varit väldigt intensivt ett tag. Två dagar efter bröllopet var det dags att börja jobba igen, och denna gång med lite andra saker än förra läsåret. Från att ha haft ansvar för en förskoleklass samt tid på fritids på ena sidan av skolan, har jag nu börjat med en kombination av ”vanliga” lärartimmar, förskoleklasstid och tid på fritids, på den andra sidan av skolan. Trevligt men rörigt! Jag vet inte ens vad jag ska titulera mig längre, det blir rätt och slätt ”pedagog”. Jag trivs fantastiskt bra ”på den andra sidan”, både personal och barn är härliga, men samtidigt saknar jag alla på den förra avdelningen. Som tur är har man rast ihop ibland, och jag gör mig ständigt små ärenden bort dit för att kunna få träffa barnen (ibland utbryter en lätt masshysteri, då hälften av mina ”gamla” barn ska försöka krama mig samtidigt…). Eftersom jag nu är inne i tre olika klasser har det varit två föräldramöten hittills att besöka (och ett till snart), och dessutom två föräldramöten i mina egna barns klasser. Utöver det har maken varit iväg en del, det har varit p-möte på jobbet osv. Galet mycket, med andra ord!

Just nu försöker jag stressa ner efter en intensiv dag. Först hade vi en reporter från Allers veckotidning på besök (som ville skriva om oss och vårt bröllop), sedan har jag varit själv resten av dagen, då stora pojkarna skulle stapla ved hos goda vännen N (de ska få ett spel till sin Xbox i lön, så de nappade direkt) och M skulle spela paintball. Jag har alltså försökt underhålla resterande fem barn (varav en med hög feber plus tillhörande gnällighet). De har fått pärla, leka ute (utom sjuklingen), måla med vattenfärg, äta våfflor… Just nu sitter de och tittar på film medan maten står i ugnen.

Mat, ja… Vi har infört en ”önskeburk” där barnen ska lägga förslag på mat (och annat) som de vill ha. Sedan är tanken att det ska vara lite vägledande när det gäller att planera veckan. I torsdags hade det fortfarande inte kommit någon lapp… Men så slängde äldsta pojken in en önskan om lasagne, vilket jag gjorde till kvällsmat igår. När övriga barn förstod att jag lagat lasagne för att det legat en önskelapp om det i burken, ägnade de åtskillig tid åt att skriva lappar. Så framöver kommer det bli pannkakor, tacos, makaronsoppa och spagetti & köttfärssås. Bland annat. Idag hade vi ju dessutom ”VALO” – våfflor… ihopljudat av den motvillige förstaklassaren W (som mot sin förväntan gillar att gå i skolan på riktigt).

Ja, det var väl lite av allt som hänt sedan sist… :)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu